Bikram Yoga City Stockholm

En fördjupande workshop – Meditation & Mindful Movement med Magnus Fridh

Stress och obalans i livet är något som ”drabbar” oss alla till och från i livet. Stress är en naturlig funktion och är egentligen inte farligt, utan det är bristen på ordentlig återhämtning som kan leda till ohälsa. Hur kan vi då hitta vila i vardagens höga puls, hur kan vi tysta den tjattrande apan i vårt sinne när vi själva önskar det?

Var med på denna workshop om tre delar där vi kommer att utforska meditation och mindfulness, vad det är, vad det innebär och även ett antal olika tekniker för att kunna fokusera på lugn och andning, både i vardagen och i vår yogapraktik.

Varje workshop-tillfälle är fristående och olik den föregående. Du kan välja att valfritt antal tillfällen. Vår ambition är att ge dig en genomarbetad grund, såväl teoretiskt och praktiskt, för att kunna sträva efter en mer harmonisk, lugn och stressfri tillvaro. Hemma, på jobbet och i yogasalen.

 

MEDITATION AND MINDFUL MOVEMENT WORKSHOP DEL I – GENOMFÖRD!

—————————————————————-

 

MEDITATION AND MINDFUL MOVEMENT WORKSHOP DEL II - GENOMFÖRD!
Datum och tid: Söndag 15/4 kl 12:00-13:30
Pris: 200 kr
Vi repeterar några av meditationsövningarna från första workshopen för att fortsätta lägga en grund för ett regelbundet utövande, men fokuserar denna gången ännu mer på meditation i rörelse. Vi kommer att utforska en dynamisk del där vi försöker hitta en detaljerad balans mellan andning och rörelse. Delar av sekvensen görs helt synkroniserat till ett ”beat” framtaget för klassen. Du kommer att känna igen rörelser från ashtanga-, bikram- och vinyasayoga.Sekvensen är dynamisk men kommer att passa alla, och ingen förkunskap krävs.

—————————————————————

 

MEDITATION AND MINDFUL MOVEMENT WORKSHOP DEL III
Datum och tid: Lördag 19/5 kl 12:00-14:00
Pris: 275 kr

Tredje workshopen kommer att bestå av 1 timmes sittande, liggande och stående meditation. Vi repeterat grunderna och lägger sedan tyngdpunkten på egenskaper som inre styrka och medkänsla. Meditationer där visualiseringsteknik spelar en avgörande roll. Andra timmen består även av en dynamisk yogasekvens med fokus på att hitta en mjuk attityd i sitt yogautövande. Vi lägger lite extra vikt vid bakåtböjningar och utforskar hur vi kan möta motstånd med ett tålmodigt och mjukt sinnelag.

 

—————————————————————

PAKETPRIS 3 TILLFÄLLEN ENDAST 650 kr (ord. 750 kr) 

BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER. BOKA DIN PLATS/DINA PLATSER HÄR

—————————————————————

 

OM LÄRAREN MAGNUS FRIDH:

Magnus började meditera i tonåren och har genom studier i tibetansk buddhism och indologi fördjupat sig inom ämnet. Han undervisar grupper i Ashtangayoga, mindfulness och meditation och är även en av grundarna till Mindfulness Appen. Appen är översatt till 13 språk och ingår i flera pågående forskningsprojekt. 2017 utkom Magnus första bok VILOLÄGE- Mindfulness och meditation i vardagen. En konkret bok (och handbok) om att vända oro till stillhet och hur du hittar lugn i en stressig vardag.