Bikram Yoga City Stockholm

Inför första klassen

Alla är välkomna – nybörjare som avancerad!

Vid köp av ett kort hos oss blir du medlem.

På Bikram Yoga City krävs ingen förbokning av klasser. Samtliga platser är drop-in.

Före första klassen, oavsett vilken studio du skall besöka, går du in och registrerar dig.  Det kan du göra HÄR.

Klassen är 90 minuter lång.

Kom 30 minuter innan första klassen för registrering, sedan minst 15 minuter innan.

Kom till klassen på tom mage. Man bör inte äta eller dricka annat än vatten 2-3 timmar innan en klass.

Drick mycket vatten under dagen innan du kommer till klassen. Det är viktigt att ha en bra vätskebalans så att man inte blir uttorkad.

Tänk även på att fylla på med elektrolyter (salter) såsom magnesium, natrium klorid, kalcium och kalium om du svettas och dricker mycket.

Det går att hyra eller köpa en yogamatta i studion.

Ta med en stor flaska vatten och två handdukar eller köp/hyr dessa i studion.

Klä dig lätt, t.ex. shorts och linne.

Det finns duschar och omklädningsrum i studion.

Använd inte parfym, starkt luktande lotioner eller hårprodukter före yogan.

Berätta för läraren om du är gravid, har högt blodtryck, har några sjukdomar/skador, eller nyligen genomgått en operation.

Det är möjligt att du känner yrsel, illamående eller huvudvärk under eller efter klassen. Detta är inget ovanligt, speciellt första gången, och är oftast ett tecken på att kroppen nu börjat reagera och agera. Se detta som något positivt och början på en reningsprocess.

Om illamåendet eller yrseln kommer under klassen kan du stå stilla, sätta dig ner eller lägga dig på yogamattan och vila en stund. Försök att alltid stanna i det varma rummet.

Yoga är en träning men likaså en livslång process. Det handlar inte om att göra en rörelse ”perfekt”. Så länge du gör ditt bästa och försöker göra varje rörelse såsom läraren instruerar kommer du att få uppleva lika många terapeutiska fördelar som någon med mer styrka, vighet och balans. Efter en tids träning kommer du att känna dig mer och mer tillfreds med dig själv och med din yoga.

Kom ihåg att ingen klass är den andra lik, försök att uppleva varje klass som om den vore din första. Kroppen reagerar olika från dag till dag och det är helt normalt att vissa rörelser kan upplevas som väldigt lätta ena dagen men svårare en annan. Låt bara din yogaprocess ha sin gång. En jobbig klass kan följas av den bästa klass du någonsin har haft.

Förbered dig på att svettas och ha en härlig klass!